Разкрити са 12 престъпления, трима души са привлечени като обвиняеми и един е задържан при спецакция в Павликенско, съобщиха от полицията.

Акцията за противодействие на престъпността в малките населени места, опазване на обществения ред и безопасността на движение се проведе вчера на територията, обслужвана от Районно управление-Павликени.

След спецакция във Великотърновско: 26 акта и 94 глоби по фиш на шофьори

Проверките са били съсредоточени в Павликени, Бяла черква, Сухиндол и селата Върбовка и Димча. Установени са извършителите по 9 преписки, от тях седем за домови кражби, един за унищожаване и повреждане на чуждо имущество и един за обсебване на автомобил.

Образувани са три бързи производства - едно за шофиране, след потреба на амфетамин и метаамфетамин и двама за използване на неистински свидетелства за управление на автомобил.

Трима души са привлечени, в качеството на обвиняеми - за кражба, за закана и за отглеждане на наркотични вещества. Един задържан за срок до 24 часа.

Проверени са 54 автомобила, 100 граждани и 27 адреса. Съставени са 9 акта и са наложени 24 глоби по фиш. Заснети са 20 видеоклипа за скорост. Връчени са пет електронни фиша.

Издадени са три заповеди за налагане на принудителни административни мерки. Операцията е реализирана с участието на служители от РУ-Павликени, Свищов, Горна Оряховица  и сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР-Велико Търново.