/ netinfo
На 21 ноември Църквата чества един от петте Богородични празници – Въведение Богородично. От 1929 г., по решение на Светия Синод, в България празникът се чества и като Ден на християнското семейство и на православната християнска учаща се младеж.

За съжаление, днес нарастава процентът на двойките, които не желаят да сключват брак, а статистиката показва, че при тях липсва стабилността, която семейството осигурява. Насилието, раздялата и несигурността при такова свободно съжителство далеч надминават тези при сключилите брак.

Много от бащите тинейджъри изоставят момичето, което са забременили. А днешната култура активно подстрекава младежката сексуална активност. Какви са последиците? Нарастват случаите на болести, предавани по полов път сред младежите. Растат детската и младежка агресия и престъпност.

21 ноември е Денят на християнското семейство: традиции и поверия (ВИДЕО)

По този повод, Женската организация на ВМРО – Велико Търново и Фондация „Дякония и Мисия“ организират среща-разговор на тема „Семейството – здравни и морални въпроси“. На 23 ноември, четвъртък от 17.30 часа в Обредната зала на Община Велико Търново присъстващите ще имат възможността да разговарят с д-р Юлия Тонкова – общопрактикуващ лекар и специалист-педиатър, председател на Женската организация на ВМРО – Велико Търново и с отец Зоран от храм „Свети Трисветители“ – Горна Оряховица.
 
98 години от подписването на несправедливия Ньойски договор
 
На 27 ноември 1919 г. е подписан един от най-несправедливите мирни договори в историята на България – Ньойският договор. С подписването му от България са отнети 11 278 кв. км. територия, населена с над 600 хил. българи, наложени са ѝ репарации в размер на 2,25 милиарда златни франка, 100 000 българи-бежанци търсят спасение в границите на Родината.

През 2017 г. се навършват 98 г. от  налагането на този несправедлив диктат над България. По този повод, Младежката организация на ВМРО във Велико Търново подготви изложба с презентационни табла, които ще бъдат монтирани на тротоара пред Факултета по изобразителни изкуства на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“.

Изложбата ще бъде открита на 27 ноември, понеделник от 17:30 часа пред Факултета от доц. д-р Милен Михов – заместник-председател на ВМРО-БНД и народен представител от Обединени патриоти в 44-о Народно събрание.