С 2,5 млн. лв. бюджет ще разполага Община Сухиндол
С 2,5 млн. лв. бюджет ще разполага Община Сухиндол / DarikNews.bg
С 2,5 млн. лв. бюджет ще разполага Община Сухиндол
38530
С 2,5 млн. лв. бюджет ще разполага Община Сухиндол
  • С 2,5 млн. лв. бюджет ще разполага Община Сухиндол

2,5 млн. лв. е проектобюджетът на община Сухиндол за 2011 година, каза за Дарик кметът Пламен Чернев. Той допълни, че вече е приключило общественото обсъждане на бюджета, който се очаква да бъде гласуван на общинска сесия до края на месеца.

Рамката на бюджета е сериозно орязана и общината разчита изцяло на събираемостта от местни данъци и такси, както и на приходите от наеми и продажби на общински имоти и терени, коментира кметът на Сухиндол. Единствено по този начин може да се запълнят "дупките" в бюджета, както и да се платят дължимите суми за ДДС на подписаните договори по програмата за развитие на селските райони, каза още Пламен Чернев.

Общината е спечелила финансиране на три проекта по програмата. Единият проект е за 1,8 млн. лв. и е за ремонт на спортния комплекс в града. Вторият е на стойност 480 000 лв. и е за предназначен на ремонт на парковите площи. Третият проект е за ремонт и реконструкция на общинска сграда за Дневен център за възрасни хора, който е на стойност над 1 млн. лв.  

Чуйте повече от кмета Пламен Чернев в звуковия файл.