Пожарникари вадиха загинал дървосекач, гасиха къщи и отводняваха гаражи
Пожарникари вадиха загинал дървосекач, гасиха къщи и отводняваха гаражи / Дарик нюз, архив

21-годишедървосекач е загинал вчера в Еленския балкан. Инцидентът е станал сутринта в боров масив край махалата Липов рът, в района на село Дрента. Младежът работел с бригада дървосекачи от Елена в парцел с голям наклон. Един от колегите му отрязал масивен бор, който се наклонил в неочаквана за работниците посока и се стоварил върху Х. М., който кастрел клони от повалено по-рано дърво. Младежът издъхнал на място. За да извадят тялото му изпод падналия бор, се наложило да потърсят помощта на пожарната служба в Елена.

През денонощието служители на ОУ Пожарна безопасност и защита на населението  са участвали и в гасенето на 3 пожара с материални щети. Горнооряховските огнеборци  гасиха къща в с. Янтра, пламнали от проявена небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са 20 кв. метра покривна конструкция.

Пожар горя и в къща в Г. Оряховица. Пламъците са опушили мебели и стени. Причините са в процес на изясняване.

Еленските им колеги гасиха пожар в ел. табло в града, предизвикан от късо съединение. Потушени  са и два пожара в отпадъци в Г. Оряховица и В. Търново, без материални загуби.

 

През последните 24 часа огнеборците в областта са оказали техническа помощ при отстраняване на паднали дървета в селата Дрента, Шемшево, Първомайци, Царевец и по главен път В. Търново – Русе. Взето е участие при отводняване на производствен цех и гаражи в Свищов.