полиция
полиция / Снимка: Дарик, архив
Двама мъже от Златарица са обвинени в извършването на хулиганство, отличаващо се с особена дързост и цинизъм.

На 5 февруари тази година около 22,00 ч. в полицейското управление в Елена е получен сигнал от 26-годишна жена от Златарица, която обяснила, че докато се придвижвала с автомобила си в центъра на Златарица е била спряна и нападната от група мъже. Те започнали да ритат и блъскат возилото й и да крещят и псуват. На мястото незабавно е бил изпратен полицейски екип, който е установи, че непристойните действия са извършени от 33-годишния Н. Н., 29-годишния М. К., 26-годишния И. А. и 25-годишния Ю. А.-всички от Златарица.

В хода на извършената проверка те оказали съпротива на униформените, като М. К. ударил с ръка единия от полицай в областта на главата. Униформеният е откаран във великотърновската болница с мозъчно сътресение и оставен за наблюдение, без опасност за живота.  

По случая в РУ – Елена е започнато бързо производство за хулиганство срещу Н. Н. , М. К. и Ю. А. Тримата са задържани за срок до 24 часа по ЗМВР. Във вторник, след доклад на материалите по случая в прокуратурата Н. Н. и М. К. са привлечени, като обвиняеми. Мерките за задържане на двамата са удължени на 72 часа.