Полицаи от четири града гониха рецидивисти, спипаха ги в Г. Оряховица
Полицаи от четири града гониха рецидивисти, спипаха ги в Г. Оряховица / Дарик нюз, архив

Трима извършители на кражби на територията на областите Русе и Габрово са задържани в Горна Оряховица, съобщиха от полицията. Служители на МВР от Г. Оряховица, Свищов, Севлиево и Бяла са участвали в операцията.

Зад решетките са попаднали А.О. на 41 години– с 22 присъди за кражби, хулиганство, противозаконно отнемане на МПС, престъпления против личността и транспортни престъпления; М.Н. на 40 години – с 13 присъди за кражби, грабежи, престъпления против личността и транспортни престъпления; и М.А. на 41 години- 10 пъти осъждан за кражби и грабеж. Задържаните са свързани със седем престъпления в района на Бяла и едно в Севлиево.

Тримата са крали медни и метални предмети, ел. уреди и инструменти, дизелово гориво и проводници, в периода от 25 юли до 8 август тази година. Част от задигнатите вещи са установени и иззети, а за други е установено, че са предадени на пунктове за изкупуване на черни и цветни метали.

Тримата извършители са конвоирани до РУП Бяла, където са привлечени в качеството на обвиняеми и им е наложена мярка “Задържане под стража за срок до 72 часа”.