Победа, загуба и реми за отборите от региона в Северозападната В група
Победа, загуба и реми за отборите от региона в Северозападната В група / Дарик нюз

Етърци взеха само точка в Козлодуй

„Не съм доволен от играта и резултата. Изпуснахме да отбележим голове чрез Николай Иванов, Димитър Байдаков, Николай Николаев и Гошко Чирпанов. Домакините бавеха по всякакъв начин времето, едва ли се игра футбол повече от десет минути. За цял мач така и не успяха да нанесат точен удар към вратата на Венци Димитров. През първото полувреме Николаев центрира отляво към Николай Иванов, който стреля в напречната греда, топката се отби от нея и падна пред голлинията, където  вратарят на „Ботев” успя да я хване. На два пъти имаше ситуации, в които можеше да бъде отсъден наказателен удар в наша полза. При първия имам претенции и към Байдаков, защото вместо да вкара гол тръгна да пада, а при втория си беше откровено съборен. При друга атака Николаев влезе по фланга и можеше да подаде, а не да бие слабо. От линията на вратарското поле Байдаков уцели тяло и спечелихме само корнер. В края на срещата Тошко Чирпанов проби отдясно и нанесе много слаб удар, а имаше свободни съотборници, с които можеше да комбинира и да стигнем до необходимия ни гол”, разказа старши треньорът на великотърновци Сашо Ангелов.

“ЕтърВТ”: В. Димитров, Цв. Петров, Мар. Иванов, Ванков, Николов, Чирпанов, Трифонов, Байдаков (85 Савов), Николаев (62 Колев), Н. Иванов, Тодоров (50 Ангелов).

Тишо Кънев с два гола за пореден успех на “железничарите”

Поредна убедителна победа записаха горнооряховските футболисти и вече са само на две точки от първото място в Северозападната “В” група. Мачът се игра пред около 500 зрители, агитки подкрепяха и двата тима, а теренът бе много добре подготвен. В неделя “железничарите” направиха пълен обрат, след като губеха от плевенчани с 0:1 до почивката. Домакините имаха превес и през първата част, но регистрираха сериозни пропуски пред вратата на съперника, удариха и греда. След паузата натискът им се усили и в 53- ата минута Венцислав Миленков от състава на гостите си заработи втори жълт и съответно червен картон, показан му от точно ръководилия рефер Стоян Денев. Горнооряховчани продължиха с разнообразните си действия в атака, като много много добре работеха двата фланга, от където дойдохо проблемите на спартаковци. В 59- ата минута Антоний Балъков овладя топката в наказателното поле, завъртя се и стреля точно за 1:1. Централният нападател на домакините Тихомир Кънев изригна в 62- ата и 74- ата минута с два хубава гола, отбелязани след подавания от крилата. Две минути преди последната от редовното време Любо Генчев увенча активните си действия с хубаво попадение за 4:1.

“Локомотив”: Димов, Стефанов, Пенев, Панайотов, Балъков /80 Март. Иванов/, Славчев, Л. Генчев, Димитров, Я. Генчев, Трифонов /88 Русев/, Кънев /86 Велчев/-

Павликенци паднаха в къщи, пускат жалба

Знаейки, че гостите от Луковит разполагат с остри флангови футболисти павликенци бяха затворили подстъпите към вратата си и внимаваха да не допускат бързи пробиви. Напред разчитаха на контри и при една от тях м 40- ата минута Стилиян Иванов намери Михайлов пред голлинията, той отклони топката в мрежата на “Ботев”, но бе маркирана засада и попадение не бе зачетено. В началото на втората част нападателят на луковитския тим Альоша Илиев се разходи между павликенските защитници и откри резултата 0:1. Последваха няколко добри намеси на вратаря на домакините Генчо Стефанов, който спаси далечни удари и постепенно играта се премести в централаната част на терена и в половината на гостите. В 65-ата минута Иван Златков стреля от 25 метра, вратарят на ботевци не успя да хване топката, тя се върна в наказателното поле, където най- бързо до нея стигна Ивайло Стефанов и я вкара във вратата, но след вдигнат флаг за засада.

“Атаката стана пред нашата скамейка и със сигурен, че в момента на удара на Златков Ивайло Стефанов бе зад него, последва топката и изпревари защитника. Решението на ръководството е да пуснем жалба. Знам, че няма смисъл от нея, защото не може да върне нищо, но ще я подадем. Не е имало накакви ексцесии след ситуацията. Опитахме се да изравним до края, но повече стихийно. Съперникът също нямаше головивъзможности, търсехе далечна стрелба, но Генчо Стефанов се справи”, коментира техничестият директор на павликенския клуб Атанас Атанасов.

ОФК “Павликени”: Г. Стефанов, Шипкалиев /80 Горанов/, Гецов, Александров, Цонев, Евг. Иванов, Стоянов, Златков, Михайлов /55 Ив. Стефанов/, Ст. Иванов, Маринов /60 Петков/.

Останалите резултати от VІІІ кръг в Северозападната "В" група

"Бдин 1923"- "Локомотив 2012" Мз- отложен

ОФК "Трявна"- "Левски 2007" 0:0

"Партизан"- "Видима- Раковски" 1:0

"Ком"- "Ситомир" 1:1

"Янтра Габрово"- "Гигант" Бел. 0:0