/ iStock/Getty Images
Четирима мъже са катастрофирали и инсценирали кражба на автомобил край Елена. Сериозно пострадали няма, посочиха от ОДМВР – Велико Търново.

На 1 януари в 09,55 часа в Районно управление – Елена е получен сигнал 29-годишен мъж от Русе, че противозаконно му е отнет автомобил „БМВ“. Половин час по-късно в управлението е получен втори сигнал за самокатастрофирал лек автомобил „БМВ“ на общински път между Елена и село Костел.

Изпратеният на мястото полицейски екип е установил, че водачът и пътниците са напуснали местопроизшествието. Впоследствие са събрани данни за катастрофата, при която са пострадали двама пътници – на по 20 години от Русе. След преглед и двамата са освободени за домашно лечение.

В хода на извършеното разследване станало ясно, че русенецът, сигнализирал за кражбата на автомобил е бил в катастрофиралото возило, а сигналът е недействителен. Четиримата, пътували в колата са тествани за употреба на алкохол. Резултатите са положителни. По случая е започнато досъдебно производство.