Отличиха детски рисунки за здравословното хранене
Отличиха детски рисунки за здравословното хранене / DarikNews.bg

Десислава Боянова от ЦДГ "Слънце" във Велико Търново спечели първа награда в конкурса за детска рисунка, посветен на здравословното хранене. Той се организира от Регионалната здравна инспекция, в парньорство с Регионалния инспекторат по образованието и Община Велико Търново, с цел да мотивира децата да участват в инициативата, като изразят своето отношение по темата чрез средствата на изобразителното изкуство.

В раздела за рисунка бяха присъдени и четири поощрителни награди за Ивайло Георгиев от ОДЗ "Рада Войвода", Габриела Минчева от ЦДГ "Соня", Алара Абибулова и Виктория Сеизова от ЦДГ "Първи юни".

Първа награда за апликация спечели Владислав Костов от великотърновското ОДЗ "Пролет". Журито определи и три поощрителни награди за Александра Здравкова от ОДЗ "Пролет", Никол Крушкова и Виктория Райкова от ЦДГ "Надежда"в Килифарево.

В конкурса участваха деца от седем детски градини в Община Велико Търново с 40 рисунки и 6 апликации.

За оригинална групова апликация журито присъди специална награда на децата от подготвителна група "Мечо Пух" на ЦДГ "Соня" - Велико Търново.

Отличените малчугани получиха награди - пособия за рисуване и занимателни игри, осигурени с финансовата подкрепа на Община Велико Търново. Изложба на детските рисунки и апликации е подредена в Регионалната здравна инспекция.