От Етър 24 обявиха: Имаме пари за А група и искаме да влезем
От Етър 24 обявиха: Имаме пари за А група и искаме да влезем / Дарик нюз
От "Етър 24" обявиха: Имаме пари за "А" група и искаме да влезем
52560
От "Етър 24" обявиха: Имаме пари за "А" група и искаме да влезем
От "Етър 24" обявиха: Имаме пари за "А" група и искаме да влезем
  • От "Етър 24" обявиха: Имаме пари за "А" група и искаме да влезем
  • От "Етър 24" обявиха: Имаме пари за "А" група и искаме да влезем

"След като в момента имаме пари за атака на „А" група, значи догодина ще имаме и за пребиваването си там", каза спортният директор на "Етър- 24" Ендер Дормушев на пресконференция. Изявлението му бе в отговор на разнопосочни публикации в столични медии, според част от които във великотърновския клуб валели пачки, а според други нямало средства за елита.

"Ръководството е много амбицирано за влизане в "А" група. За тази цел трябва да изиграем успешно оставащите шест мача. Градът трябва да е щастлив, че разполагаме с треньор като Цанко Цветанов, който има много идеи и с идването му започнаха да се случват хубави неща в клуба. Полека лека започнаха да проявяват интерес да рекламират при нас фирми от В. Търново и се надявам да се увеличат. Теренът на стадион "Ивайло" е по- хубав, кметът Даниел Панов обеща да помага на отбора, защото той е на града", коментира Ендер Дормушев. Той добави, че всички условия по лицензирането за сезона 2012/2013 г. са изпълнени и „Етър- 24" отговаря на изискванията на БФС.

Чуйте Ендер Дормушев в първия звуков файл.

Старши треньорът Цанко Цветанов заяви, че има усещането, че във Велико Търново цялата общественост седи и чака да види какво ще се случи. "Няколко пъти загатвам, че има неща, които трябва да бъдат свършени, независимо дали отборът е в „А", или „Б" група. Напуснах града преди 18 години, оттогава досега нищо не е инвестирано в бази и условия. Сега ако влезем в „А" група, искаме за един месец да оправим всичко, а това няма как да стане. Трябва да се работи всекидневно и постоянно. Не говоря за феновете, очаквам по- голяма подкрепа от бизнеса. Засега само слушам: вие първо влезте, пък после ще видим. Аз този филм съм го гледал и всички сме го гледали във футбола. Ако искаме да се случат хубави неща и клубът да е на ниво, трябва да се работи по всички линии. Аз не се целя във втората половина на „А" група, аз искам „Етър- 24" да е водещ клуб във всяко едно отношение. Велико Търново има всички възможности да го направи, просто трябва по-голяма ангажираност", каза Цанко Цветанов.

Чуйте Цанко Цветанов във втория звуков файл.

Според Цветанов причината във всеки мач да има наказани футболисти, са натрупаните в предишните им отбори картони от Какалов и Н. Петров. "Проблем на нашия футбол е, че част от треньорите искат от играчите да са груби и борбени, агресивни, а като получат картони - търсят вината в съдиите. Аз съм от тези треньори, които търсят причината първо в играчите и в себе си. Щом направиш груб шпагат, значи си закъснял да реагираш навреме. Като поведение и дисциплина нашият отбор напредва, но има още какво да подобряваме", завърши Цветанов.