Перничанин посегна с нож на майка си
Перничанин посегна с нож на майка си / DarikNews.bg, архив

След одобрено от съда споразумение, постигнато с Районна прокуратура – Горна Оряховица, 29-годишен мъж е осъден на една година лишаване. Причината за наказанието е  нападение с нож и нанасяне на телесна повреда на съгражданин, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура.

Иван И. се призна за виновен за това, че на 23.09.2015г. в гр. Г.Оряховица, на ул. „Каймакчалан“, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, изразяващи явно неуважение към обществото, като без конкретен повод отправил псувни и обиди към И. Й., нападнал го с нож и му нанесъл удар с ножа в областта на долната челюст, с което му  причинил лека телесна повреда, изразяваща се във временно разстройство на здравето, без опасност на живота му, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост и е извършено виновно, при форма на вината – пряк умисъл. Престъпление по чл. 325, ал.2, вр. ал.1, вр. чл. 54 и чл. 36 от НК.

Обвиняемият и пострадалият  се познават бегло. На 23.09.2015 г. вечерта пострадалият отишъл с автомобила си до магазин на ул. „Каймакчалан“. По същото време обвиняемият пиел алкохол със свои приятели в близост до магазина и видял идването на И. Й.  В момента в който пострадалият излязъл от магазина, обвиняемия започнал да му крещи  „Какво си разправял на хората, че не ме познаваш. Ела да се запознаем, да разбереш кой съм. Ей сега ще те убия, ще те оставя на място!“ и докато го псувал и оправил обидни думи, замахнал с нож към врата му и го пробол под челюстта. Пострадалият успял да се защити, като се отдръпнал назад, но обвиняемият продължил да замахва с ножа вървейки към него, като не преставал да го псува и обижда, а пострадалият  отстъпвайки, се пазел да не го прободе отново. В този момент на улицата излязла майката на обвиняемият и успяла да спре нападението на сина си над пострадалия.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.