Оперираха Ванков от менискус, връща се в игра до 45 дни
Оперираха Ванков от менискус, връща се в игра до 45 дни / netinfo
Операция в клиниката в Дианабад претърпя в сряда вечерта Росен Ванков. Защитникът бе планиран за четвъртък, но тъй като друг спортист е отложил своята интервенция д-р Хубанов е направил атроскопията. Съмненията за скъсана странична кръстна връзка за щастие не са се оправдали и Ванков се е отървал само с менискус и нараняване на хрущяла, каза изпълнителният директор на великотърновския клуб Стефан Атанасов. Очаква се бранителят да е готов за игра до 45 дни.
Днес Стефан Атанасов ще пътува за София, за да закара на преглед вратаря Радослав Рашков, който също има проблем с коляното и да прибере Ванков.
“Етър- 1924” все още не е готов позицията си по бунта на десетте клуба от Западната “Б” група, които не искат в състава и да бъдат включени дублиращите отбори на “Левски”, ЦСКА и “Литекс”.
“Чакаме да получим становището на колегите, които са против и след като се запознаем с него ще коментираме. Личното ми мнение е, че мотивът “увеличаване на разходите” не е причина да сме против. По- добре е да има повече отбори, за да се играят повече срещи и младите футболисти да се развиват срещу по- класни съперници”, коментира Стефан Атанасов. Според него не финансите, а възможността в дублиращите състави да могат да играя състезатели от първия отбор е по- смущаваща, защото така те ще могат да контролират развоя на шампионата и да победят всеки съперник който пожелаят.