Областният управител заряза лозите в Лясковец

Лясковец празнува Трифон Зарезан 
Лясковец празнува Трифон Зарезан 
Областният управител проф. д-р Любомира Попова и заместник областният управител инж. Детелина Борисова участваха в празничното зарязване на лозята в град Лясковец. 

Лясковец празнува Трифон Зарезан 

Официалното откриване на празника започна с водосвет за здраве и берекет, отслужен от лясковски свещеници. След благослова, кметът на общината д-р Ивелина Гецова поздрави лозарите и винарите, както и всички именници. 

Лясковец празнува Трифон Зарезан 

В навечерието на празника се проведе традиционният конкурс за  най-добро домашно вино, а в самия празничен ден бяха обявени победителите. 

В обичая участваха и кметът на Велико Търново и председател на Националното сдружение на общините Даниел Панов, председателят на Общински съвет Велико Търново Венцислав Спиридонов, ректорът на Великотърновския университет проф. Христо Бонджолов, началникът на регионалното управление на образованието Розалия Личева, директори на институции, фирми, почетни и заслужили граждани, общински съветници и други. 

Гости от побратимения на Лясковец румънски град Виделе, водена от заместник-кмета Силвика Шербан, също участва в тържествата в Лясковец.