Няма липси от дарителските сметки за Мануела, смята Красимир Горсов
Няма липси от дарителските сметки за Мануела, смята Красимир Горсов / netinfo
Няма липси от дарителските сметки, открити за лечението на Мануела Горсова. Такова мнение изрази в предаването „Пропаганда” на Дарик Красимир Горсов, баща на пострадалото момиче при катастрофата със световния шампион по фигурно пързаляне Максим Ставийски. По думите на Горсов, той не е подписвал обвинителния акт. „Не съм чел обвинителния акт, разписах някакви документи, бях с адвокат Христов, не знам може и това да е обвинителният акт”, посочи бащата на пострадалата при катастрофата Мануела Горсова. Красимир Горсов обясни, че няма липси от сметките на дарителите, превели пари за лечението на момичето в израелска клиника. Той направи този коментар във връзка с това, че бе хванат да играе в столично казино с парите от дарителсите сметки и при проверка се оказа, че доста от парите ги няма. Ето какво още каза Горсов:

„В момента всичко е в процес на уточняване, имам повдигнати обвинения, всяко едно, от които трябва да се докаже. Аз имам само едни страхове, които са свързани с дъщеря ми и нямам притеснение от нищо друго”, отбеляза Горсов. Според него има много хора, които му вярват, че не е взел тези пари и такива, които не се интересуват дали ги е взел или не. Бащата на Мануела посочи, че може да не се наложи да се събират още пари за лечението на Мануела.

Красимир Горсов изрази и мнението си за създадената през седмицата фондация „Ангели в беда”. По думите му той е решил спонтанно, без да се консултира с никой, че няма да участва в тази фондация. Той каза, че не иска хората да се смята, че тя е създадена за Мануела или, за да си изчисти той името, но увери, че ще продължи да помага на фондацията.


Майката наМануела Горсова заяви в телефонен разговор за Дарик от Израел, че дъщеря й се чувства по-добре и изрази убедеността си, че Мануеле ще оздравее.

Майкатаима надеждата, че кампанията по набирането на средства ще продължи, но заяви че не знае колко са в момента парите по дарителските сметки, като подчерта, че на всеки три месеца би трябвало да се превеждат пари за лечението на Мануела в Израел.

Преди дни Софийската районна прокуратура повдигна обвинение за злоупотреба с доверие срещу Красимир Горсов. Той е обвиняем за това, че не изразходвал по предназначение сумата от 130 770 лева. Районният прокурор на София Александър Налбантов заяви, че ако не се съберат нови доказателства, прокуратурата ще внесе обвинителен акт в съда.

На 5 август миналата година световният шампион по фигурно пързаляне Максим Стависки предизвика тежка верижна катастрофа на пътя Приморско–Бургас. При нея загина 24-годишният Петър Петров от Сливен и тежко пострада 19-годишната Мануела Горсова от Велико Търново. Още в първите часове след инцидента бе констатирано, че фигуристът е шофирал в нетрезво състояние.

На 7 май Апелативният съд в Бургас потвърди издадената присъдата на Стависки от 30 януари на Окръжния съд в крайморския град. Фигуристът бе осъден на две години и шест месеца условно с петгодишен изпитателен срок.

Преди дни стана ясно, че Върховният касационен съд ще вземе окончателно решение по делото срещу световния шампион по фигурно пързаляне Максим Ставийски до месец.