/ darikradio.bg
По инициатива на общинското ръководство и по покана на кмета на Свищов Генчо Генчев, на 23 април в Свищов ще пристигне министърът на туризма Николина Ангелкова. 
 
По програма Николина Ангелкова ще се срещне с кмета на Свищов Генчо Генчев в административната сграда на Общината, след което ще бъде лектор в Професионалната държавна търговска гимназия „Димитър Хадживасилев“, където се обучават професионални кадри по туризъм.

По време на посещението в Търговската гимназия директора на училището Румяна Иванова ще запознае министърката и с приема за дуално образование по туризъм.

В следобедните часове министър Ангелкова ще посети СА „Димитър А. Ценов“, където също ще проведе лекция на студентите във връзка с туризма. След това, по програма тя ще посети Свищовската професионална гимназия „Алеко Константинов“, където учениците се обучават на високо ниво в професията „Ресторантьор“.

Гимназията е първата в Свищов, която през учебната 2017/18 година реализира прием за дуално обучение.

Програма за посещението на министъра на туризма:
 
Място: Община Свищов /административна сграда/
от 12.00 до 12.15 часа – среща с кмета на община Свищов Генчо Генчев
 
Място: ПДТГ “Димитър Хадживасилев“
от 12.20 до 13.00 часа – лекция на министъра на туризма – г-жа Ангелкова
от 13.00 до 13.20 часа – представяне на приема за дуално образование по туризъм – г-жа Румяна Иванова – директор на училището
 
Място: СА “Димитър А. Ценов“
от 13.30 до 14.00 часа – лекция на министъра на туризма – г-жа Ангелкова
 
Място: СПГ “Алеко Константинов“
от 14.15 до 14.45 часа – посещение в СПГ “Алеко Константинов“