Над два тона нафта за 5 400 лева откраднаха от стадион Ивайло
Над два тона нафта за 5 400 лева откраднаха от стадион Ивайло / Дарик нюз, архив

2160 литра нафта са откраднати от резервоар на Общинско предприятие "Спортни имоти" в четвъртък срещу петък. Цистерната, от която са източени двата тона гориво, е разположена до трафопоста в югозападната част на стадион "Ивайло". Любопитно е, че ударът е станал само две- три седмици, след като резервоарът е бил заграден.

Предполага се, че крадците са дошли откъм тренировъчното игрище, превърнато от години в бунище за строителни отпадъци. Управителят на предприятието Пламен Колев потвърди за кражбата, която нанася щета за около 5 400 лева. Той разказа, че преди по- малко от месец крадци влезли в новопостроената сграда от предприемача Дончо Караиванов, която от години чака да бъде приета от Общината. Апашите се мъчили да измъкват кабели от стените и дори къртили мазилката. Това го накарало да загради цистерната, но въпреки взетите мерки кражбата е факт.

Десет тона нафта са заредили за зимния сезон на стадиона. Горивото е за залите в южната част на съоръжението, които се отопляват с нафтени печки. То се предоставя безвъзмездно на клубовете, които имат определен лимит, а специално назначена комисия следи за употребата му. От петък цистерната е осветена, а в понеделник охранителна фирма ще огледа района, за да се прецени как са бъде охранявана, разказа още Пламен Колев.