VTU
VTU / netinfo
Мозаeчно пано на тема „Правната наука е познание на божествените и човешките неща, знание на справедливото и несправедливото” ще бъде  открито от ректора проф. д-р Христо Бонджолов и деканите на Юридическия факултет проф. д.ю.н. Цветан Сивков и на Факултета по изобразително изкуство доц. Борис Желев във Великотърновския университет "Св.св.Кирил и Методий". Паното се открива в чест на Деня на Българската конституция и юриста 16 април.

Идейният проект е съвместно дело на Весела Петрова и Невена Лефтерова – докторанти към катедра „Стенопис“ при Факултета по изобразително изкуство. Реализацията в материал с обща квадратура 15 кв.м. е осъществена от екип студенти и докторанти -  Весела Петрова, Невена Лефтерова, Велина Сталева, Мария Иванова, Милена Петкова, Claire Fournier - студентка от Франция по програма Еразъм, Иван Николов и Теодора Паскалева.

Реализираният проект е продължение на стратегията на Ректорското ръководство и към Факултета по изобразително изкуство за естетизация на архитектурната среда на Великотърновския университет, чрез реализацията на студентски и докторантски проекти.