/ Младежко ДПС - Велико Търново
От великотърновския кв. „Света Гора” Младежко ДПС-Велико Търново стартира поредица от срещи с граждани, в които студенти от МУ „Проф. д-р Параскев Стоянов”, филиал гр. Велико Търново, мерят напълно безплатно кръвно налягане и кръвна захар. Провелите се от 15:00 до 17:00 часа в понеделник консултации преминаха при изключително голям интерес.

„Следващата ни спирка е Килифарево, а явната нужда от този тип мероприятия вероятно ще ни предизвика да се видим с жители и на други квартали и населени места от община Велико Търново.

Много е тревожна статистиката на Европейската комисия, според която между 60-70 % от смъртните случаи в България са причинени именно от сърдечно-съдовите заболявания. За съжаление към тази статистика трябва да добавим и факта, че много хора не се явяват на профилактични прегледи”, заяви Юлвер Муса, общински председател на Младежко ДПС-Велико Търново.

По думите му в рамките на два часа над 30 души от кв. „Света Гора” са се възползвали от възможността за безплатен медицински преглед. Този род събития дават възможност и за практика в реална среда на бъдещите медицински работници, които са част от Академично дружество на Младежко ДПС-Велико Търново.

Прегледите в гр. Килифарево ще се състои на 26 април, от 16:00 до 18:00 часа.