Млад търновски социалист се включи в Националния младежки форум
Млад търновски социалист се включи в Националния младежки форум / netinfo
Представител от Оперативното бюро на Младежкото обединение на БСП във Велико Търново взе участие в Националния младежки форум, който се организира от фондация „Фридрих Еберт“. Марио Иванов присъства на всички дискусии и презентации в двата дни на форума.

За "Трудовата несигурност и преход към автономия на младите хора: аспекти на маргинализацията и възможни модели за вземане на решения"  говори д-р Люба Спасова, която е старши асистент в Институт за изследване на обществата и знанията към БАН.

Темата за "Младежка заетост на европейско ниво - настоящо положение, предизвикателства и несигурна работа"  беше представена от Нафсика Вретаки, член на борда на Европейския младежки форум.

Друга заложена тема за дискусия беше "Новите форми на заетост, дигитализация на работата и нейното въздействие върху младите хора". Представяне на проучване за младите хора и трудова несигурност, реализирано от Фондация „Фридрих Еберт“ за 2018 г. , беше направено от  д-р Борис Попиванов.

Гости на Националния младежки форум бяха още международният секретар на „Подкрепа“ Веселин Митов и Искрен Ангелов от Министерство на труда и социалната политика. Участници от Велико Търново бяха още Иванина Янкова и Десислава Янева. Представител от Горна Оряховица беше Николай Петров.