Маркови масла, вино и горнооряховски суджук в наградния фонд на авторали
Маркови масла, вино и горнооряховски суджук в наградния фонд на авторали / плакат: организатори

Между 30 и 35 коли се очаква да вземат участие в Открито планинско състезание по автомобилизъм „Раховец- Лясковец 2013”, съобщи Димитър Стефанов- президент на „Етър Рейсинг тим”. Великотърновският клуб, общините Горна Оряховица и Лясковец и БФАС са съорганизатори на атрактивната надпревара. Тя се провежда за първи път, но целта е да се възстанови традиция, прекъснала преди тийсетина години.

Директор на състезанието е Петко Петков, рейс- директор Валентин Бонев, и двамата добре познати в автомобилните среди.

Днес от 9,00 часа пред сградата на Община Горна Оряховица ще се проведе административно- технически преглед на участниците и техните автомобили. От 08,30 часа до 12,00 часа за движение ще бъдат затворени ул. „Цар Освободител” от кръстовището с ул. „Св.Княз Борис І” до кръстовището с ул. „Георги Измирлиев”; ул. „Иван Вазов” от кръстовището с ул. „Янко Боянов” до кръстовището с ул. „Св. Княз Борис І”; ул. „Св.Княз Борис І” в частта й между улиците „Янко Боянов”/„Елена Грънчарова” и ул. „Цар Освободител” в Г. Оряховица. Автомобилите ще се състезават по пътя от стадиона в Лясковец до сцената над манастира „Св. Св. Петър и Павел”.

Трасето с дължина 2 800 метра е много технично и е получило суперлативи от пилотите, информира още Димитър Стефанов. Днес ще се проведат тренировки в три манша. В неделя от 10,00 ч. е насрочено официалното откриване. Състезанието ще се проведе в четири манша, а награждаването на победителите ще бъде на сцената над манастира. Призьорите освен купите ще получат и маркови автомобилни масла, а за всички участници са предвидени вино и горнооряховски суджук.