Малките грации от Етър- Елит подариха вълшебна вечер на своите близки
Малките грации от Етър- Елит подариха вълшебна вечер на своите близки / Дарик нюз

Около 200 души изпълниха до краен предел залата по художествена гимнастика на стадион „Ивайло" във Велико Търново за Коледния концерт на възпитаничките на „Етър-Елит".

Над 80 гимнастички от великотърновския клуб изиграха с много настроение изящни съчетания пред своите родители, баби и дядовци. От тригодишните "бебета" в подготвителните групи до девойките старша възраст, всички се бяха подготвили и наистина направиха Коледата по- красива за всички гости в залата. След съчетанията, танците и естетическата гимнастика децата разбира се получиха заслужени подаръци от Дядо Коледа.

По време на тържеството бяха събрани средства за закупуване на нови сакове, с които гимнастичките да пътуват за своите състезания в страната и чужбина. Предстои среща с кмета на Община Велико Търново Даниел Панов, на която ще бъде обсъдено поставянето на логото на старата столица върху бъдещите спортни раници, съобщи треньорката и президент на клуба Савина Ганчева. По думите й, всички деца и родители са се старали изключително много през отминаващата годината. През 2012 г. "Етър- Елит" стана член и на Федерацията по естетическа гимнастика. Освен това клубът спечели и проект към Министерството на спорта за безплатно обучаване на деца в детските градини. В момента треньорките Божена Иванова и Евгения Рачева работят със 75 момиченца от дeтските градини "Слънце", "Ален мак" и "Райна Княгиня", част от които също показаха уменията си по време на празненството.