За шеста поредна година Туристическо дружество „Трапезица- 1902", Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон" и Съюзът на енолозите в България организират „Ден на производителя". Кулинарният конкурс ще се проведе в ресторант „Момина крепост" в Ксилифор. Кулинарната надпревара е за домашно вино - червено и бяло, домашна ракия, ястия от националната кухня и сладкиши.
Дегустационните проби, минимално количество 500 милилитра вино и 250 милилитра ракия, се приемаха до 17,30 ч. вчера в ТД „Трапезица- 1902" или на рецепцията в комплекс „Момина крепост". Те ще бъдат оценявани от инж. Станимир Стоянов- председател на Съюза на енолозите в България, инж.Димитър Димов- енолог и инж. Тодор Гамизов- технолог.
Кулинарните произведения се приемат днес от 11:00 до 12:30 ч. в ресторант „Момина крепост". Журито, което ще ги класира е в състав: Татяна Панайотова и инж.Росица Михайлова- преподавателки в ПГТ „Д- р Васил Берон" и главния готвач на ресторанта- домакин Марко Генджов.