Арбанашка сватба
Арбанашка сватба / netinfo
Конкурс за детска рисунка ще се проведе в рамките на първия Национален фолклорен събор „Болярска среща“, който ще протече в село Арбанаси от 21 до 23 юли. В него могат да се включат всички желаещи малчугани на възраст до 12 години. Един от организаторите Севдалина Тодорова уточни, че темата, по която трябва да рисуват децата, е „Моят роден край“.

Целта на конкурса е да стимулира детската фантазия и творчество и да провокира интереса на участниците към родния край. „Досегашният ни опит показва колко са изобретателни децата и колко съпричастни са те към цялата фолклорна същност на съборите, които организираме. Материалите, които ще се използват са фулмастри, моливи, водни и маслени бои, пастели и други. Те са напълно безплатни и осигурени от организаторите“, отбеляза Севдалина Тодорова.

За участие в конкурса е необходимо само желание от страна на малчуганите, тъй като организаторите са подготвили всякакви материали за рисуване и листи. Голямата награда ще е семеен уикенд в Батак, като предходните години победителите са водили семействата си в Копривщица, Ловеч и Габрово. 

Оценяването на творбите ще става по интернет, като всеки ще има възможност да гласува за дадена рисунка онлайн – в една от социалните мрежи. Конкурсът ще протече в трите дни от Събора, а всички участници в него ще получат материални награди.