Камен Минков пети на Световно с личен резултат на копие
Камен Минков пети на Световно с личен резултат на копие / netinfo

Камен Минков постигна личен резултат на Световното първенство по лека атлетика за младежи до 23 години с увреждания, съобщи личната му треньорка змс Антоанета Селенска.

На шампионата в чешкия град Оломоуц 18- годишният великотърновец хвърли копието на 28,94 метра и подобри с 80 сантиметра най- доброто си постижение досега. Преди 2 месеца ученикът в ПМГ "В. Друмев" спечели Първите европейски игри по лека атлетика за младежи с увреждания до 20 г. с резултат от 27,19 метра.

"В общата група бяха включени всички участниците, както тези до 18 години, така и 23- годишните, което коства сигурен медал за Камен.

Момчетата от групата 16- 18 години се състезават с женски копия, които освен че са с 200 грама по- леки са и по- къси от мъжките, с каквито хвърляха Камен и останалите младежи. Това естествено повишава резултатите им", разказа змс Антоанета Селенска.

При младежите до 23 години Камен е трети, но в крайното подреждане заема пето място. Световен шампион стана бразилец с резултат от 45 метра. По- силите на Камен на този етап са 30 метра, но дори и с тях той нямаше как да се класира по- напред, добави още личната му настивничка. За следващото световно първенство в Дубай Камен Минков ще се готви за участие и на диск.