Фестивал на руската песен
Фестивал на руската песен / netinfo
За празника на града Национално движение „Русофили“, Руско-културно информационен център – София, общинското ръководство на движение „Русофили“ и община Свищов организираха юбилеен концерт, с участието на лауреатите от руски международни конкурси: Татяна Баланчук, Ярослава Прокопиева, Оксана Нежинская и Галина Коротаева.

Фестивал на руската песен
netinfo

Впечатляващите дами направиха уникален концерт, който се превърна в незабравима вечер на любимите руски популярни, военни, съвременни и лирични песни, и романси. Във всяко свое изпълнение младите певици вложиха особено чувство и  доза артистизъм, с което развълнуваха публиката и я накараха да съпреживее емоцията от всяка песен.

Фестивал на руската песен
netinfo

Изключително подходящ за кръглата годишнина, юбилейният концерт ще се помни дълго от жителите на Свищов. В израз на добрите българо-руски взаимоотношения, ръководителката на руската група Татяна Баланчук изпълни на финал българската песен „Облаче ле бяло“, която беше специален поздрав за всички присъстващи.

Фестивал на руската песен
netinfo

Кметът Генчев благодари за участието в празничната програма и връчи юбилеен плакет и грамота на руските изпълнителки. Дамите получиха цветя от кмета на града и общинското ръководство на движение „Русофили“.

Фестивал на руската песен
netinfo