Инспекцията по труда търси с полиция  Авангард 04
Инспекцията по труда търси с полиция Авангард 04 / netinfo
Съдействието на полицията е потърсила Областната инспекция по труда във В. Търново, за да бъдат призовани представители на фирма “Авангард- 04”, за изясняване на трудовите правоотношения на фирмата с работниците загинали при строителни работи на ул. “Зеленка”.
Изпратените писма- призовки до управителя на “Авангард 04” Пенка Ноева и работещите във фирмата Пламен Петков и Илко Йорданов са върнати като неполучени, съобщи инж. Кинка Арменчева директор на Областната инспекция по труда.
Представители на фирмата- инвеститор на обекта “Вимар” ЕООД са се явили в инспекцията и са предоставили документите, с които разполагат. Договор между “Вимар” и посочената на обозначителната табела на строежа като изпълнител фирма “Авангард 04” не е представен.
За липса на съдействие от страна на фирма “Авангард 04”, която се свързва с бившия заместник- кмет на В. Търново Илиян Ноев, информира и началникът на РДНСК -В. Търново инж. Петя Бакалова. Създадената експертна комисия, в която са включени трима конструктури, двама специалисти по земна механика и по един представител на Инспекция по труда и РДНСК все още не е успяла да разговаря с Илиян Ноев или друг представител на фирмата. Той не е приел поканата по телефона за среща, а на изпратената официална покана все още няма отговор. До 10 април експертната комисия трябва да се произнесе за причините, довели до инцидента.
Припомням, че на 21 март земна маса се свлече в строителен изкоп и затрупа трима работници. Двама от тях, 42 годишният Али Келов и 20 годишният Ибрям Хюсеинов, загинаха.