"Изцяло неприсъствено ще е обучението на учениците от първи до 12 клас в община Лясковец от 26 октомври, съобщи Розалия Личева", началник на Регионалното управление по образованието във Велико Търново.

На училище в пандемия: COVID тестове за децата за присъствено обучение

Заболеваемостта в общината е 880,54 на 100 хил. души население през последните две седмици, което е причина в трите училища - две в общинския център и едно в село Джулюница, обучението да бъде неприсъствено.

По думите на Личева, от данните на Регионалната здравна инспекция за темповете на заболеваемост ще се решава до кога децата ще учат онлайн. В четири от общините в областта - Велико Търново, Горна Оряховица, Златарица и Стражица учебният процес ще бъде на ротационен принцип, като директорите на учебните заведения ще предоставят графици за протичането му.

Изтече гратисният период за зелените сертификати, започват засилени проверки

Към днешна дата за област Велико Търново е отчетена 14-дневна заболеваемост от 575,05 на 100 хил. души население, което поставя областта в "тъмночервената зона", съгласно Националния план за справяне с пандемията.

Със завършен имунизационен цикъл са общо 38 231 лица, което е 18,53 процента от населението на и над 12 години, подлежащо на ваксинация, отчитат от Регионалната здравна инспекция. С поставена бустерна доза са 278 души.
БТА