лого ГЕРБ
лого ГЕРБ / БГНЕС
Правителството отпусна на региона допълнителни средства от резерва за неотложни разходи, информираха великотърновските народни представители от ГЕРБ Клавдия Ганчева, Станислава Стоянова и Станислав Стоянов. Одобрените с постановление на МС пари за областта са общо 3 385 936 лв. и са за превантивни дейности и възстановяване на инфраструктурни обекти.

Предназначени са за почистване коритото на р. Янтра, трайно възстановяване на каменния мост над р. Белица в Дебелец, ремонт на моста край кв. „Чолаковци“ на общинския път В. Търново – Дебелец, възстановяване на водосток и общински път от края на Западна индустриална зона в старата столица до новия мост при с. Шемшево.

Предстои да бъдат възстановени и няколко силно амортизирани отсечки – пътят Леденик-Шемшево, общинският път от депото за строителни отпадъци до центъра на село Леденик, отсечка от общинския път Павликени-Дъскот-Паскалевец. Осигурени са също така средствата за възстановяване на пропадналия участък от шосето над храма „Св. 40 мъченици“ в старата столица.

С постановлението на Министерския съвет е обезпечен и ремонт на църквата „Свети Архангел Михаил“ в кв. „Чолаковци“, а също ремонт на покрива на болницата в Г. Оряховица. Осигурено е финансиране за укрепване на свлачището при златаришкото с. Долно Шивачево и възстановяване на подпорна стена на ул. „Екзарх Антим I“ в Свищов.

Великотърновските народните представители в най-голямата парламентарна група са единодушни, че регионите у нас имат нужда от стабилност в управлението, за да могат да разчитат на държавна подкрепа. „Благодарение на добрите приходи в бюджета, правителството на премиера Бойко Борисов успява да откликва на проблемите, които гражданите поставят пред нас и пред представителите на местната власт“, коментира Станислава Стоянова. Тя и колегите й в ПГ на ГЕРБ Клавдия Ганчева и Станислав Стоянов изразиха задоволство, че с одобрените от правителството средства, предстои да бъдат решени още местни инфраструктурни проблеми, някои от които са поставяни и по време на депутатските приемни.