ГЕРБ издигна седем кандидати за кметове в Областта
ГЕРБ издигна седем кандидати за кметове в Областта / netinfo
„София не е България и ГЕРБ не може да я размени срещу 39 общини в страната, където СДС смята че има успешни кметове. Там живеят хора, които имат право да изберат кой да ги управлява. Така че няма как да приемем подобни ултимативни искания”. Това каза във В. Търново лидерът на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той бе в Старата столица и представи седем кандидати на партията за кметове на общински центрове в Областта.
„Сигурно един от успешните кметове, които от СДС визират е кмета на В. Търново д-р Румен Рашев, но ние издигаме наша кандидатура защото е необходима промяна и ревизия на досегашното управление”, коментира още Цветан Цветанов. Той счита, че основни опоненти на ГЕРБ на местните избори ще бъдат БСП и ДПС.
Бизнесменът Цветан Цветанов е кадидатът за кмет на В. Търново издигнат от партията. За кметския стол в Г. Оряховица ще се бори Йордан Михтиев. Лекарите Ивелина Гецова и Емил Енчев са кандидатите за общините Лясковец и Полски Тръмбеш, машинния инженер Николай Косерков за Златарица, служителите Изабела Чорбаджиева и Георги Острев за Павликени и Сухиндол. За останалите три общини Свищов, Стражица и Елена все още текат номинациите.Кандидатите за кметове там и всички листи за общински съветници ще бъдат обявени на 1 септември.