Формацията на Илия Илиев-Професора гостува на сцената в парка
Формацията на Илия Илиев-Професора гостува на сцената в парка / снимка: личен архив

Музикална формация „Илиев” ще зарадва всички великотърновци и гости на града с авторски и популярни изпълнения на българска народна музика. Концертът ще бъде на 14 декември, събота, от 18.00 часа на сцената в парк ”Марно поле”. Музикална формация „Илиев” е съставена от млади и талантливи изпълнители на българска народна музика. В групата са включени изпълнители от различни краища на страната: Владимир Минчев – акордеон, Шибил Калчев вокал и тромпет, Явор Младенов – синтезатор, Гергана Димова – вокал, а всички те, под ръководството на виртуозния кларинетист Илия Илиев-Професора, един от създателите на „Ку-Ку бенд”.

Музикантите изпълняват както популярни, така и авторски творби на фолклорна основа. Обработката и аранжиментите на произведенията са дело на Илия Илиев и са резултат от дългогодишния труд на „Професора”. Някои от авторските пиеси са публикувани в единственото практическо ръководство за изпълнение на орнаменти в българската народна музика на кларинет и саксофон, наречено „Фолклорни тайни”, което Илия Илиев издаде през 2006 г. Формацията изпълнява песни и мелодии от Северна България и конкретно от Великотърновския регион.

Солистката на групата Гергана Димова е едно от успешните открития на втория телевизионния формат „Мюзик айдъл”. Със своите изпълнения на народни песни Гери се налага на музикалната сцена като една от най-добрите млади изпълнителки, любимка на всички почитатели на хубавата, народна музика. Нека заедно се насладим на магията наречена „Български фолклор” под звуците на  формация „Илиев”, приканват от Община В. Търново, която организира коледната програма в “Марно поле”.