ФИФА потвърди: "Локо" (Мездра) е аут от Северозападната "В" група

ФИФА потвърди: Локо (Мездра) е аут от Северозападната В група
ФИФА потвърди: Локо (Мездра) е аут от Северозападната В група / Reuters, архив

Сагата около бъдещето на „Локомотив” (Мездра) в Северозападната „В” група приключи. В Зоналния съвет на БФС във В. Търново получиха факс от ФИФА, който потвърждава решението от преди три седмици „железничарите” да бъдат извадени от Трета дивизия.

Санкцията бе наложена от Дисциплинарната комисия на зоната по искане на Международната футболна централа, заради дълг на мездренския клуб към германеца Дамян Рачка още от периода му в „А” група. Шефовете на „Локомотив” обжалваха, но това не промени нещата. Така до края на сезона на „Локомотив” ще се присъждат служебни загуби с по 3:0 във всеки мач, като това вече е направено за трите отложени срещи. Преди днешния ХVІ-ти кръг лидер е „Академик” (Свищов), който има същия точков актив, като мездренци.

Спортно-техническата комисия към Зоналния съвет присъди служебна победа на „Юнак” (Мерданя) с 4:0 срещу „Рудановски” за прекратения двубой от миналия кръг. Тима от Константин получава предупреждение за изваждане от групата от Дисциплинарната комисия, заради напускането на терена в Мерданя. Пламен Недялков от „Юнак” и Али Алиев от „Рудановски” са със спрени права за по три срещи.