Евгени Стоев: Правителството на ГЕРБ е първото след 1989 г., отпуснало милиони за спортната база на В. Търново
Евгени Стоев: Правителството на ГЕРБ е първото след 1989 г., отпуснало милиони за спортната база на В. Търново / Дарик нюз, архив

Правителството на ГЕРБ е първото след промените от 10 ноември 1989 г., което отпусна сериозни средства за ремонт и възстановяване на спортната база във В. Търново, заяви вторият в листата на партията за ІV- ти многомандатен избирателен район- Евгени Стоев. Депутатът от 41- ото Народно събрания припомни, че избраният преди година и половина за кмет на старата столица Даниел Панов, веднага е започнал много активно да търси подкрепа за възстановяване на спортните съоръжения и строеж на нови и я е получил.

„Лично министър- председателят Бойко Борисов, тогавашният вицепремиер Симеон Дянков и спортният министър Свилен Нейков идваха във В. Търново, за да се запознаят на място със състоянието на базата и откликнаха на желанието на хората за подобряването и", коментира Евгени Стоев. По думите му правителството е отделило 600 000 лева за цялостна реконструкция на терена на стадион „Ивайло", която вече е в ход. Подписан е договор за 1 400 000 лева за строеж на нов изкуствен терен в района на СОУ „Г. С. Раковски", който ще започне всеки момент. С над 1 млн. лева до края на месец юли ще бъде изградена многофункционална спортна зала в СОУ „Емилиян Станев", с площ от около 1200 квадратни метра. Бившият образователен министър Сергей Игнатов и спортния Свилен Нейков са подкрепили, реализацията и на друга идея на Даниел Панов- желаното от всички възстановяване на Спортното училище във В. Търново, и тя вече е факт за радост на деятели и треньори.

„Училището бе закрито през 90- тте години, но от тази есен в него се обучават 98 деца по седем вида спорт, които вече носят и медали на града. Бяха поети и конкретни ангажименти в бъдеще то да получи статут на държавно", каза още Евгени Стоев. Той допълни, че в момента пред приключване са други два мащабни проекта, с които кандидатства клубове с помощта на Общината пред Министерството на спорта по Наредла „Н- 1"- за ремонт на закритата писта на стадион „Ивайло", на стойност над половин милон лева, и за енергийна ефективност на залата по художествена гимнастика за 170 000 лева.