Етър ВТ провежда футболен турнир за деца в ДКС В. Левски
Етър ВТ провежда футболен турнир за деца в ДКС В. Левски / Дарик нюз, архив

Със среща между детските отбори на „Етър ВТ” и ОФК „Павликени” ще бъде открит първият Коледен турнир по футбол. Надпреварата за Купата на „Етър ВТ” стартира днес от 9:00 часа в Двореца на културата и спорта “Васил Левски”. Турнирът е за деца, родени след 1 януари 2002 година. Организатори са ФК “Етър Велико Търново” със съдействието на Зоналния съвет на БФС и Община Велико Търново.

Отборите са съставени от по 5 полеви играча, плюс вратар. Мачовете в предварителните групи, в които ще се играе всеки срещу всеки, са от две полувремена по 15 минути, а финалите в неделя са от по две части по 20 минути. Купи ще получат съставите, заели първо, второ и трето място, за отборите ще има и футболни топки.

В едната предварителна група са “Етър ВТ”, “Видима- Раковски” (Севлиево), “Левски” (Стражица) и ОФК “Павликени”. В другата ще участват “Академик” (Свищов), “Локомотив” (Дряново), “Чумерна” (Елена) и “Левски- 2007” (Левски).

В събота срещите са през целия ден, в неделя от 9:00 до 12:30 ч., когато е награждаването и закриването, ще бъде определено крайното подреждане от първо до осмо място.