„Етър“: Няма какво да губим от такива мачове

ФК "Етър"-Велико Търново
ФК "Етър"-Велико Търново
„Етър“ започва поредица от три мача срещу челните отбори в класирането. „Виолетовите“ гостуваха днес на ЦСКА-София, после в неделя играят и с Левски, а на 18 март приемат шампиона Лудогорец.

Ръководството реши отборът да остане на лагер 4 дена в столицата, без да се прибира във Велико Търново. Причината са двата мача в четвъртък и неделя срещу „грандовете“, като е преценено, че е по-добре футболистите да не се прибират в старата столица и да пътуват отново.

„Етър“ няма какво да губи от такива мачове, коментира главният мениджър Красимир Балъков. „Това са срещи, в които трябва да придобием опит, но и да се опитаме да вземем каквото е възможно. Знаем че ще е много тежко, но защо пък да не вземем точки?! Няма какво да губим от такива мачове. Поне психически ще са освободени футболистите, така че всеки отбор си има моментите. Ние ще си играем нашия футбол и ще се опитаме да дадем всичко от себе си. Момчетата трябва да покажат характер и тази серия не трябва да ги вади от релси. Ще се опитаме да вземем точки”, заяви Красимир Балъков.

Без двама основни играчи излизат етърци в четвъртък. Голмайсторът Алиуне Бадара и централният защитник Пламен Гълъбов са аут поради наказания, но ще са на линия за следващия мач с „Левски“.