Екснационал на Македония дойде на проби в Етър-24
Екснационал на Македония дойде на проби в Етър-24 / Дарик нюз, архив

Македонецът Ристе Наумов се присъедини към лагера на "Етър- 24" в Дряново. 31- годишният централен нападател има богата визитка. Той е роден на 14 април 1981 г. в Щип. Кариерата му започва в местния "Брегалница", а по- късно играе за "Циментарница" и "Вардар" в родината си.

Освен че е обличал националния екип на страната си той е бил част от кипърските "Омония" /Никозия/ и "Етнокос" /Ахна/ и чешкия "Виктория" /Жижков/. От 2009 до 2011 г. е футболист на "Славия" /Прага/, за който тим бележи гол в Лига Европа при равенството 1:1 с "Валенсия" в Испания. С тези отбори е изиграл 215 мача и е вкарал общо 86 гола.

С "виолетовите" на лагера чужденци са още косоварят Флорин Пепси, французите Джейсън Бли, Мохамад Ас и Траоре. Очаква се през тази седмица да се прибере сънародникът им Йоланд Пивати, както и да се появи попълнение от Гваделупа.

Междувременно в отбора се завърна вратарят Венци Димитров, който си тръгна след изтичането на договора си в края на юни, но вече се е разбрал с ръководството за условията, при които ще преподпише.

Ремонът на съблекалните на стадион "Ивайло" започва от утре. Търговска верига дарява необходимият фаянс, душ- батерии, мивки и тоалетни казанчета. Те ще бъдат монтирани безвъзмездно от работници на великотърновски строителен предприемеч.

До седмица в „Етър- 24" очакват атрибутите за фенския магазин. В продажба ще бъдат пуснати плажни кърпи, кърпи за ръце, два вида шалчета, три вида флагчета, тренировъчни екипи и сакове с емблемата на клуба.