дупки път
дупки път / БГНЕС
Без ремонт остават и през настоящата година улиците ул. “Пенчо П. Славейков“ и “Македония“ в град Горна Оряховица. Състоянието им е ужасно и се нуждаят от цялостен ремонт, според думите на администрацията в отговор на питане на общинския съветник от БСП Огнян Стоянов. Въпреки острата нужда спешно да се предприемат действия, средства за реконструкция на отсечките не са предвидени в бюджета и ремонт няма да започне скоро, стана ясно от отговора.

По ул. “Пенчо П. Славейков“ ежедневно има човекопоток към зоната за отдих на града към м. “Чуруковец“ и х. “Божур. По ул. “Македония“ особено тревожно е състоянието около канала  в отсечката от РПУ до хлебозавод „Славянка“.

„Общината би следвало приоритетно да ремонтира тези улици, за които има най-много жалби и оплаквания от гражданите. От справката за ремонтите през тази година виждам, че те не са предвидени. За двете улици имаше внесена подписка от граждани, на сесии многократно е ставало дума за състоянието им. Въпреки това комисията е счела, че не са спешни за ремонтиране“, остро критикува общинският съветник Огнян Стоянов.

Той припомни, че 368 души поискаха от Община Горна Оряховица да ремонтира улиците пред домовете им. Подписката от тяхно име внесе през март 2018 г. в общинска администрация общинският съветник от БСП  инж. Павлинка Николова.

Ремонт на пет улици, сред които и „Печно Славейков“ и „Македония“,  бяха предложени от общинските съветници от БСП и за включване в капиталовата програма на Община Горна Оряховица за настоящата година. Тогава мнозинството отхвърли предложението.

На последната сесия на общинския съвет по повод друго питане от групата на БСП стана ясно, че Общината се е вслушала в  сигнала на инж.Георги Рачев за опасния остров на пътното платно в кръстовището между улиците  „Княз Борис“ и „Иван Момчилов“. В момента Общината е започнала реконструкция и неговото обезопасяване, за да се предотвратят инциденти в този участък.