/ Dariknews.bg
71-годишна пешеходка загина при инцидент на пътя между селата Къпиново и Присово. Произшествието е станало в петък около 07,00 часа. По първоначална информация лек автомобил "БМВ", управляван от 53-годишния С. Т. от В. Търново, движещ се в посока от с. Присово към с. Къпиново, е блъснал пресичащата пътното платно пешеходка от с. Присово.

В резултат на това жената е починала на място. Водачът е изпробван за употреба на алкохол, пробата е отрицателна. Взета му е кръвна проба. На местопроизшествието е извършен оглед. Причините са в процес на изясняване. По случая е започнато досъдебно производство.

Шестима пострадаха при катастрофа в Полски Тръмбеш

При друг пътен инцидент на жп прелез в с. Лесичери е загинал 39-годишен мъж от Варна. Произшествието е станало в събота около 11,00 ч. По първоначална информация, пресичайки жп прелеза лек автомобил "Рено Канго" е бил блъснат от влак, движещ се по направление Варна – София.

В резултат на това на място е починал водачът на автомобила. На местопроизшествието е извършен оглед, при който е установено, че жп прелеза е с работеща сигнализация. Машинистите на влака са изпробвани за употреба на алкохол, пробите са отрицателни. Причините за инцидента са в процес на изясняване. По случая е започнато досъдебно производство.

Трима пострадаха при катастрофа край Велико Търново

Отново в петък, след инцидент с товарен автомобил в Горна Оряховица, е пострадала 73-годишна жена от железничарския град. Тя е с фрактура на крака. По първоначална информация товарен автомобил "Форд Транзит", управляван от 40-годишния С. Й. от същия град, е отнел предимството на пресичащата на пешеходна пътека и при работеща светофарна уредба пешеходка.

В резултат на това е пострадала жената, която е откарана за лечение във великотърновската болница с фрактура на подбедрица. На местопроизшествието е извършен оглед. По случая е образувано досъдебно производство.