полиция
полиция / Дарик, архив
Шестима пострадаха при пътен инцидент в Полски Тръмбеш. Произшествието е станало вчера около 15,30 ч. на главен път Велико Търново – Русе на вход – изход на П. Тръмбеш.

По първоначална информация лек автомобил "Форд Фокус", с румънска регистрация, управляван от 54-годишен турски гражданин и движещ се в посока от Велико Търново към Русе, при заобикаляне на спрял на платното лек автомобил "Дачия", с румънска регистрация е навлязъл в лентата за насрещно движение и се е ударил челно в насрещно движещ се товарен автомобил "Фолксваген Транспортер", управляван от 50-годишния С. С. от Полски Тръмбеш.

Трима пострадаха при катастрофа край Велико Търново

В резултат на това, возещата се на предната седалка в лекия автомобил 31-годишна румънска гражданка е с фрактура на долна челюст и контузия на десен крак. Тя е отказала лечение в България и е транспортирана със специализиран превоз в Румъния.

Водачът на лекия автомобил е с гръдна травма и фрактура на ребра, освободен е за домашно лечение. 4-годишно момиченце, пътувало с тях, е с контузия на дланта и след прегледа е освободено за домашно лечение. Водачът на товарния автомобил е с фрактура на коляно и също е освободен е за домашно лечение.

Пострадали са и двама от пътниците в товарния автомобил – единият е с порезни рани в областта на главата, освободен за домашно лечение, а другият е с фрактура на подбедрица и ребра, настанен е за лечение във великотърновската болница, без опасност за живата.

Двамата водачи са изпробвани за употреба на алкохол, пробите са отрицателни. Взети са им кръвни проби за химичен анализ. Причините за произшествието са в процес на изясняване.