Древен Вавилон и Соломоновият храм оживяват в ДКС В. Левски
Древен Вавилон и Соломоновият храм оживяват в ДКС В. Левски / снимка: Организатори

Суперпродукцията „Набуко” от Джузепе Верди ще гостува във Велико Търново. Впечатляващи декори, атрактивно изпълнение и талантливи солисти обещават организаторите. Спектакълът е на Държавната опера в Русе и ще бъде представен на 9 октомври от 19,00 ч. в Двореца на културата и спорта „Васил Левски”. Билетите са на цени между 6 и 15 лв. Специално за продукцията сцената на ДКС ще бъде двойно разширена.

Действието разказва историята на цар Набуко, който с войската си нахлува в Палестина, разрушава Соломоновия храм и поробва юдеите. Главната роля е поверена на Венцеслав Анастасов, придобил международна популярност с участието си в „Турандот” във Валенсия. Непосредствено след това солистът си партнира с Андреа Бочели в същата опера. На търновска сцена ще излязат още Елена Баръмова и Момчил Миланов, които ще се превъплатят в Абигаил и Захария. Диригент на спектакъла е Владимир Бошнаков, а режисьор Огнян Драганов.

„Гостуването на Русенската опера в старата столица е част от дългосрочната инициатива за регулярни спектакли. Имаме подкрепата и на Общината”, каза новоназначеният директор на ДКС Таня Димитрова. „Очаквайте още шедьоври като „Аида”, „Норма”,  „Трубадур”, любими руски песни, изпълнени от оркестъра на операта в Русе и Руслан Мъйнов, както и Балетната гала”, анонсира тя.