вятър
вятър / БГНЕС, архив

Днес ще бъде ветровито. Ще духа умерен, временно и силен вятър от запад - северозапад. Облачността ще е променлива, след обяд ще е по-често значителна – купеста и купесто-дъждовна и на много места ще превали и прегърми. Максималните температури ще са предимно между 24 и 29°.

Над планините облачността ще е променлива, след обяд ще е по-често значителна и на много места ще превали, в отделни райони и ще прегърми. Ще духа силен, по високите и открити части и бурен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра – около 11°.

Над Черноморието облачността ще е променлива и на места, главно в следобедните часове, ще превали. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са 27-30°. Температурата на морската вода е около 26°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Атмосферното налягане ще остане без съществена промяна - по-ниско от средното за месеца.

Слънцето изгря в 06:05 часа и ще залезе в 21:01 часа. Продължителност на деня 14:56 часа. Луната ще изгрее в 12:14 часа и ще залезе в 00:07 часа. Осветеност на диска в 0h UT 31 %. Фаза на луната: първа четвърт.