Цветан Цветанов на посещение в Свищовско
Цветан Цветанов на посещение в Свищовско / DarikNews.bg

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов ще изнесе публична лекция от 14,00 часа днес в Стопанската академия „Д. А. Ценов" в Свищов. Министър Цветанов ще посети висшето учебно заведение по покана на членовете на студентския съвет. Чрез него те ще връчат благодарствено писмо до правителството за положените усилия за спиране на застрояването на учебната база на НСА край Равда.

Цветан Цветанов ще разговаря и с ректора на Стопанската академия Величко Адамов. В публична лекция пред студенти и преподаватели министърът ще представи данни за динамиката на престъпността и превантивните политики, които Министерството на вътрешните работи прилага. Вицепремиерът ще остави и послание в почетната книга на вуза.

В 16,30 ч. Цветанов Цветанов ще се срещне с жителите на свищовското село Вардим в местното читалище. За 18,00 часа е предвидено посещение в Католическата църква в с. Ореш, където ще бъде отслужена литургия за здраве. Църквата е построена през
1857 година и е единственият католически храм у нас, обзаведен с орган.

В 19,00 часа Цветанов ще бъде отново в Свищов, където в народното читалище „Еленка и Кирил Аврамови" ще се срещне с граждани и симпатизанти. В кратката тържествена програма ще вземат участие местни таланти, а също Митко Щерев и Илия Ангелов.