BONEY M идват за откриването на обновения Летен театър в края на юни
BONEY M идват за откриването на обновения Летен театър в края на юни / снимки: АРТ БГ

Световните звезди на диско, поп, R&B и реге музиката BONEY M, познати още от 1974 година, ще гостуват тази година в България единствено във Велико Търново специално, за да открият обновения Летен театър на 29 юни.

Легендарната група е прецедент в историята на диско музиката с тяхната дългогодишна кариера на музикалната арена. Сензационните звезди пеят вечните хитове като "Rasputin", "Rivers of Babylon", "Ma Baker", "Daddy Cool", "Sunny" със същия ентусиазъм и заряд, както през 70-те. Новатори с вечен стил BONEY M държат музикалните класации високо. В турнето им през 2013 г. са включени 29 града, сред които и старата столица. BONEY M ще подарят на своите фенове една невероятна емоция от песни, танци и щури костюми, запазена марка на групата.

BONEY M идват за откриването на обновения Летен театър в края на юни
netinfo

Инициативата за възстановяването на Летния театър във Велико Търново е на кмета Даниел Панов и е обвързана с кандидатурата на града за Европейска столица на културата през 2019 г. Така ще бъде осигурена още една сцена за провеждане на концерти и културни събития в старопрестолния град.

От днес, 8 май, са пуснати в продажба билети за концерта на промоционални цени с 10 лева по-ниски от редовните. Промоционалните цени са от 10 до 50 лв., съобщават от продуцентска компания АРТ БГ. Билетите се продават на касата на Туристическия информационен център във Велико Търново, както и онлайн в системата на Eventim.bg.