Melisa
Melisa / netinfo
Благотворителен турнир по бадмингтон за жени ще се проведе  на 8 март в Златарица, а  средствата от него ще бъдат  за лечението на 11-годишната Мелиса Азисова от златаришкото село Резач. Момичето  страда от детска церебрална парализа и е със 100% инвалидност.
 
Състезанието ще се проведе в спортния салон на СУ „Св.Св. Кирил и Методий“ в Златарица от 10 часа . Желаещите да се включат в турнира, трябва да заявят това на място в Община Златарица и да платят 5 лв. такса за участие. Събраните пари от такси ще бъдат предоставени за дарителската кампания „Зов за помощ за Мелиса“, която местната управа поде преди няколко месеца. Зрителите в залата също могат да дарят пари за благородната  кауза.

На 1 март златаришки ученици организираха концерт под надслов „Да помогнем на Мелиса“ съвместно с читалище „Развитие 1885“ и Община Златарица. В програмата се включиха певчески и танцови групи от училището в града, както и танцов състав „Мераклии“.
 
Анита Михайлова от село Родина бе изработила собственоръчно картички в подкрепа на болното дете. От входа за концерта и от продажбата на картички, сладкиши, мартеници, книги и играчки, учениците събраха 680 лева.

11-годишната Мелиса Азисова е болна от детска церебрална парализа и има 100% инвалидност. Постепенно състоянието на детето се влошава и освен двигателните проблеми  тя има и остра форма на епилепсия. Мелиса е обездвижена изцяло, но родителите имат надежда за подобрението й.
 
Предстои на Мелиса да  бъде направена операция, чрез която ще се отпуснат мускулите на крайниците. Тя е насрочена за април и ще се извърши в специализирана болница в Сърбия.

5 500 лв. са необходими за операцията. Сумата е непосилни за семейството. Бащата е шофьор на камион, а майката е личен асистент на момичето.
 
Част от парите вече са събрани от дарения на съпричастни към съдбата на Мелиса жители от община Златарица. Средства се набират и чрез Фейсбук страницата „ Да помогнем на Мелиса“ https://www.facebook.com/melisahelp/?fref=ts.