„Алпласт- „Лозен и „Поликрайще- „Болярско село са полуфиналите на зимния турнир по футбол
„Алпласт- „Лозен и „Поликрайще- „Болярско село са полуфиналите на зимния турнир по футбол / Sofia Photo Agency

Победа с 4:1 записа тимът на „Поликрайще" срещу „Спортно Търново- 1" снощи и стана първия полуфиналист в тазгодишното издание на зимния турнир по футбол. В ДКС „В. Левски" първи откриха резултата победените, чрез Стефан Хаджикостов. Николай Боянов бързо изравни, а в 14- ата минута Пламен Велчев вкара красив гол с глава за 2:1. След размяна на атаки и кам двете врати се стигна до 34- ата минута, когато Петър Рачев отблизо покачи на 3:1 и закръгли личната си сметката на 10 гола. Минута след това Петьо Ламбов със силен далечен удар окончателно приключи спора и фиксира крайното 4:1 за „Поликрайще".

Не бяха изтекли и две минути от двубоя между „Болярско село" и „Гегитрейд" и Стелиян Станчев се разписа за 1:0. По ирония на съдбата попадението остана единствено и изпрати на полуфинала „Болярско село". Футболистите на „Гегитрейд" опитаха всичко да променят нещата, но вратаря на съперника Йордан Василев бе непробиваем, като веднъж му помогна и гредата. В един момент през втората част съотборниците му се вдигнаха на щурм и принудиха стража на „Гегитрейд" Румен Русев също да показва класа, спасявайки изстрели на Станчев и Игнатов.

Отборите на „Янтра- 1" (Драганово) и „Лозен" изиграха равностоен мач, който след 1:1 в редовното време се реши с дузпи. Андрей Кряжев отправи първия опасен удар в 5- ата минута, спасен от стражът на лозенци.  Ангел Кабакчиев пресече пас в централната част на терена в последните секунди на полувремето, остана сам срещу вратаря на драганчани и отбеляза за 1:0. След почивката „Янтра- 1" натисна, а съперникът отговори с контри. Удар на Милчо Сирмов бе спасен, а при добавката Пламен Панайотов стреля над гредата. В 30- ата минута Панайтов засече сглава странично хвърляне за 1:1 и след като нови голове не паднаха се стигна до дузпи. Двата отбора си биха по седем, от които „Лозен" реализира пет, а „Янтра- 1" четири. Така с общ резултат 6:5 лозенци продължиха напред.

В последният четвъртфинал младоците от „Риболовен център" бяха надхитрени от по- опитните футболисти на „Алпласт", но въпреки че получиха четири безответни попадения оставиха отлични впечатления. До десетата минута Илиян Димитров и Мартин Иванов вкараха два гола и мачът стана тактически. През втората част Илиян Димитров добави още два гола, с които увеличи актива си на 9 и заедно с Игнат Игнатов от „Болярско село" излезе втори при стрелците след Петър Рачев с 10. За „Риболовен център" пропуски направи Павлин Калчев, а вратарят на „Алпласт" Боян Андонов се отличи с две отлични намеси.

Тази вечер са полуфиналите: 18 часа „Алпласт"- „Лозен", 19 ч. „Полекрайще"- „Болярско село".