21-годишният младеж обвинен в убийството на майка си, намушкал я 20 пъти с нож
21-годишният младеж обвинен в убийството на майка си, намушкал я 20 пъти с нож / снимка: Пресцентър МВР-В. Търново

Окръжната прокуратура във В. Търново повдигна обвинение в убийство на 21-годишния Роналд Стоянов, който вчера беше задържан по подозрения, че е заклал родната си майка. 43-годишната жена беше убита в сряда през нощта в семейното им жилище в старата столица. По жертвата са установени около 20 порезни наранявания в областта на лицето, тялото и крайниците.

Разследването, което се води от Окръжната прокуратура, е установило, че извършител на жестокото престъпление е 21-годишният син на убитата. След като извършил злодейството младежът избягал и се укрил. В продължение на 13 часа полицейските служители го издирваха на територията на Велико Търново и в ранния следобед вчера той бе заловен в кв. "К. Фичето".

У младия мъж е намерен нож, с който се предполага, че е намушкал майка си. Роналд Стоянов е привлечен като обвиняем за убийство по особено жесток и мъчителен начин. Той ще остане в ареста за 72 часа, след което се очаква да му бъде наложена мярка "постояненно задържане под стража". Младежът страда от тежка форма на шизофрения, доскоро се е лекувал в Психиатричната болница в Церова кория. Има и  една криминална регистрация за хулиганство. Работата по случая продължава.