20 изпълнители ще пеят благотворително в подкрепа на 14-годишно момче
20 изпълнители ще пеят благотворително в подкрепа на 14-годишно момче / снимки: DarikNews.bg
20 изпълнители ще пеят благотворително в подкрепа на 14-годишно момче
48288
20 изпълнители ще пеят благотворително в подкрепа на 14-годишно момче
  • 20 изпълнители ще пеят благотворително в подкрепа на 14-годишно момче

Благотворителен коледен концерт в подкрепа на 14-годишния Иван Василев организират група приятели, със съдействието на Община Велико Търново. "Нека да не бъдем безразлични" е мотото на концерта, който ще се проведе под патронажа на кмета Даниел Панов на 21 декември от 19,00 часа в ДКС "В. Левски".

Идеята за благотворителния концерт е на Симон Милков и Ванеса Илиева. Младите хора бързо организирали всичко и поканили близо 20 изпълнители, които ще пеят за Иванчо.

Сред участниците са фолк звездите Галена и Яница, DJ Живко, Боряна Бонева от "Мюзик айдъл", все още се уточнява гостуването на Дичо от Д2. В залата на ДКС благотворително ще пеят още младите изпълнители Здравко Петров, Ана-Мария, Ива Ангеличева, Флория Цанкова и още участници от Естрадно студио "Румина", рок група Кову, Денс студио "Ви денс" и танцова школа "Зоки".

Входът ще бъде 3,00 лв., като допълнително средства ще се събират в две урни, поставени на входа на ДКС, обясни Симон Милков.

20 изпълнители ще пеят благотворително в подкрепа на 14-годишно момче
netinfo

Симон Милков и д-р Любомир Василев

14-годишния Иван Василев от Велико Търново страда от церебрална парализа по рождение. Досега момчето е претърпяло няколко трансплантации на стволови клетки в Москва. Лечението, което е много скъпо, се оказало ефективно. Иванчо има значително подобрение и вече може да разбира и да показва емоции, обясни неговият баща д-р Любомир Василев.

Лечението със стволови клетки временно е преустановено, заради появила се епилепсия у детето по време на неговия пубертет. Нужни са обаче средства за поддържане не състоянието му с медикаменти и рехабилитация, обясни д-р Василев.

Около 5000 лв. месечно са необходими на семейството за покриване на всички грижи около детето. Държавата обаче осигурява едва около 500 лв., като различни добавки и помощи.

Най-големият проблем е, че във великотърновска област няма специалист по детска неврология и за изписване на лекарства за неврологични заболявания на децата семействата трябва да пътуват до Плевен, София, Варна или Пловдив. Бащата на Иван апелира към местната власт да се помисли за учредяване на стипендия за такъв специалист, който да работи във великотърновската болница.

Чуйте историята на семейство Василеви в звуковия файл.