19 етърци заминаха за Турция, Цанков и Едуардо останаха
19 етърци заминаха за Турция, Цанков и Едуардо останаха / Дарик нюз

19 футболисти на "Етър- 24" заминаха тази сутрин за Турция. Заради здравословни проблеми във Велико Търново останаха титулярният вратар Цветомир Цанков и нападателят Луис Едуардо. Старши треньорът Цанко Цветанов бе във видимо добро настроение, независимо от катаклизмите около поста му.

"Това ни най- малко не ми влияе на психиката. Напротив, амбицира ме още повече. Винаги съм се възприемал като треньор на „Етър" независимо от често променящата се позиция на един от акционерите. Друг въпрос е, че така се дестабилизират момчетата. В това отношение е добре, че заминаваме, за да се поуспокоят и да се откъснат от слуховете из града", коментира Цветанов. Според него резултатите ще дойдат, важното е отборът да играе правилно. Наставникът добави, че е приключил със селекцията, след като се разбра, че исканият от него Исмаил Иса отива в „Литекс". Цанко Цветанов не изключва възможността да седне с Илаханлъ на една маса и да изяснят веднъж завинаги недоразуменията помежду си, независимо, че в края на миналата седмица го направиха в Истанбул.

Преди заминаването играчите не получиха дължимата си заплата. Джобни също не бяха раздадени. Очакванията се дължимата заплата да бъде платена в Диарбекир. За сметка на това домакинът се бе погрижил да подреди пакети със суха храна за из път. Повечето футболисти пък си бяха закупили шоколади и снаксове.

Довечера етърци трябва да кацнат в Диарбекир, с полет от Истанбул.

 Там утре от 19.00 ч. на стадион „Ататюрк" ще изиграят приятелски мач с местния третодивизонен тим. Отборът се казва „Йени Диарбекирспор" и мачът с великотърновци ще бъде генерална репетиция за него преди старта на първенството. В Диарбекир, родният град на основния акционер в „Етър-24" Фейзи Илханлъ, воденият от Цанко Цветанов тим ще остане три дни. След това лети за Анкара, където на 9 септември от 17.00 ч. ще гостува на елитния „Генчлербирлиги". Съперникът на етърци е печелил два пъти купата на страната си, а през миналото първенство завърши на девето място.