16 каратеки от „Катана” взеха по- висока степен край морето
16 каратеки от „Катана” взеха по- висока степен край морето / Личен архив

От летен лагер край морето се завърнаха двайсет състезатели на великотърновския клуб по киокушин карате „Катана". Възпитаниците на сенсей Самир Мутишев се включиха в международна проява, организирана от федерацията по този стил карате.

В курорта Камчия тренировки и забавления се редуваха, за да се постигне крайната цел, а именно да се развие физическото здраве и психическата устойчивост на състезателите, разказа Самир Мутишев. На морския бряг са се провели и традиционните изпити за степен във всички възрастови групи.

От 18 явили се 16 състезатели от нашия клуб успяха да повишат степента си, което още веднъж говори за чудесната подготовка на трениращите. Дори сега в летният сезон заниманията се провеждат в залата по борба на стадион „Ивайло" в същия график, както и през останалата част от годината. Най- труден бе изпитът за горната възрастова група, с приложение на правилника Шинкин Шобу, в която Анита Малакова и Илиян Стребков се явиха и се представиха отлично, добави Самир Мутишев.
През септември „Катана" ще бъдем домакини на Зонално първенство по Киокушин карате. В него ще вземат участие повече от 200 състезатели от над десет града в страната.