Затвор за столичанин, откраднал мобилен телефон
Затвор за столичанин, откраднал мобилен телефон / netinfo

С присъда по реда на съкратеното съдебно следствие, Районният съд наложи ефективно наказание на младеж от София за присвояване. 26-годишния М. Ангелов бе осъден на 3 години и четири месеца затвор, който да изтърпи при първоначален строг режим.

Няколко дни преди настъпването на новата година подсъдимият се запознал в интернет зала с 13-годишно момче от Варна, пред което споделил, че е настанен за оперативна интервенция в Окръжна болница. Случайно на 3-ти януари подсъдимият Ангелов срещнал в центъра на града същото момче, заприказвал го и продължил да се разхожда с него. Малолетното момче споделило, че получило като подарък от майка си нов мобилен телефон, без сим-карта.

Подсъдимият поискал да проведе разговор от чуждия телефон, поставил своята сим-карта и имитирайки разговор бързо се изплъзнал от погледа на момчето. Телефонът е на стойност 236 лв. По-късно полицията открила  подсъдимия в болницата и той признал за извършеното.  26-годишният младеж е осъждан многократно за кражби.

Ангелов ще заплати на пострадалото момче сумата от 236 лева като обезщетение за претърпените имуществени вреди. Присъдата подлежи на обжалване в 15 дневен срок.