/ live.varna.bg, архив
Тази година за "кърпежи" са предвидени 5 млн. лева
Инж. Христо Иванов
96801
Инж. Христо Иванов
  • Инж. Христо Иванов
Интензивно се работи по запълване на уличните дупки, отворили се след зимата. Първоначалното възлагане обхваща кърпене на общо 25 000 кв.м дупки - по 5000 кв.м във всеки от петте варненски района. Това обяви в предаването „Зала Пленарна” на Дарик зам.-кметът по инфраструктурата инж. Христо Иванов. Той уточни, че ще се отстраняват най-фрапиращите неравности по основни улици и булеварди. 

Средствата за улични кърпежи в бюджета на Варна за тази година са в размер на 5 млн. лева. Кърпежите се извършват от три фирми, с които Общината има договор – „Инфра експерт”, „Инжстрой” и „Хидрострой”, припомни зам.-кметът.

Осъдиха Община Варна за дупка на Аспарухов мост

До края на април трябва да приключи основният ремонт на булевардите „Приморски” и „Цар Освободител”. По „Цар Освободител” остава само изграждане на дъждовната канализация, след което ще започне засипване и работа по новата пътна настилка. Заради дъждовете напоследък работата бе затруднена, но не е спряла, увери инж. Иванов. 

Отварят ремонтирания бул. ”Приморски” след Великден

Участъкът на бул.”Приморски” между кръстовището с ул.”Михаил Колони” и плувен комплекс „Приморски” ще бъде ремонтиран догодина. По новата част на бул.”Левски” се работи усилено, усърдно и ежедневно.

Започна вече изграждане на мостовите съоръжения на „Владислав” и „Сливница”, а локалното платно на „Левски” между двата булеварда е почти готово, посочи зам.-кметът  по инфраструктурата.

Инж. Христо Иванов разкри, че засягането на трибуните на стадион „Спартак” не е било очаквано. Проектантите спазили уличната регулация, но след като геодезистите очертали трасето на бул.”Левски”, се оказало, че се засягат няколко реда от трибуните.

Тъй като няма вариант да се коригират пътните платна, малък компромис е бил направен с широчината на тротоара. Бетонна стена ще дели стадиона от булеварда. След това предстои да бъде направен проект и изградена нова трибуна на стадиона. 

Изграждат нови трибуни на стадион "Спартак"

Прави се всичко възможно срокът за завършване на бул.”Левски” да бъде спазен. Имаме трудности, но се стараем да ги преодоляваме”, отбеляза инж. Иванов.  

На три места по новия булевард ще има пасарелки като тази, която се изгражда на бул.”Мара Тасева” в „Аспарухово”.  Пешеходни надлези ще има между улиците „Подвис” и „Прилеп”, между бул.”Цар Освободител” и „Сливница” и между бул. „Сливница” и „Владислав” . Съоръженията ще са със стъпала и асансьори. 

След като се види как ще изглеждат пасарелките и как ще се ползват от пешеходците, ще се прецени дали да бъдат изградени и на други места в града. 

Премиерът инспектира изграждането на бул."Левски" (СНИМКИ)

Два нови пешеходни подлеза ще бъдат изградени на бул.”Нардни будители” в Аспарухово”. Подземните съоръжения ще се намират до спирка „Калин” и Морската гимназия. 

Ремонтите на булевардите „Мара Тасева” и „Първи май” в квартала отвъд моста трябва да приключат до края на април, увери зам.-кметът.   

Целият разговор с инж. Христо Иванов е в прикаченото аудио.